0 631 چهارشنبه 16 آبان 04:58 دسته مطلب :اخبار حزبی کد مطلب : 6761
سه شنبه های گفت و گو

زهرا زمانی

سه شنبه های گفت و گو

موضوع:تسخیر سفارت آمریکا تسهیلگر: رضا باقری

 

رضا باقری: هرکس نظرش را راجع به این اتفاق بگوید

زهرا زمانی: جدا از اتفاقی که افتاده است من به دو نکته همیشه توجه می‌کردم که چقدر امام خمینی در آن زمان تاثیرگذار بوده است روی اذهان و نکته دوم اینکه چرا با خشونت وارد سفارت شدند کلا مخالف با خشونت هستم.

مهدی میرصادقی: البته درست تر این است که ببینیم از چه جنبه‌ای می‌خواهیم به موضوع نگاه کنیم.

علیرضا زیلوچی: بنظرم این اتفاق در آن زمان اجتناب ناپذیر بوده است، این واقعه در آن زمان یک اکت نمادین بوده است  و یک کنش فیزیکی نیست باید اول ببینیم کسانی که این کار را کرده‌اند به چه چیزی فکر می‌کرده اند آنها نماد مبارزه با امپریالیسم بودند و انقلاب اصلی این بود چیزی شبیه دیوار برلین را ریختن یا زندان باسیلیسک فرانسه، در آن زمان آقای خمینی خیلی تعبیر درستی را انتخاب کرده است به نام انقلاب دوم درست و بجا.

امیرحسین انصاری: بنظرم قبل از همه چیز باید از بقیه بپرسیم تصورشان از این واقعه چیست؟ بالا رفتن از دیوار سفارت، دانشجویان؟ چی اگر این تصور را ببینیم و بدانیم راحت تر این پرسش پاسخ داده می‌شود. مسئله مهم تر که باید به آن توجه کرد این است که از آن زمان به بعد آتش  به اختیار باب شد چه در سفارت عربستان و اینگلیس بنظرم باید این موارد نقد شود. برای اینکه یک موضوع را بتوانیم بررسی کنیم باید ببینیم که چه تاثیری بر جامعه و مردم گذاشته است و برعکس.

رضا باقری: این کاری که انجام شده به نفع مردم است یا ضرر؟

مهدی میرصادقی: میشه گفت بد بوده و در عمل انجام شده قرار گرفت و نمیتوان هم با قاطعیت گفت که با دستور آقای خمینی بوده است با خیر. یکی از دلایلی که من این روند را اشتباه می‌بینم این است که ما دشمن های قدیمی تری داریم در ایران یکی روسیه یکی اینگلیس بهتر بود با آنها برخورد میشد تا آمریکا

علیرضا زیلوچی: سوال اشتباه است و از یک جایی به بعد آدم ایدئولوژیک می‌شود. موضاعت را باید از زاویه دید مشخص بررسی کرد.

امیرحسین انصاری: چیز مثبتی ارزیابی نمی‌کنم این موضوع را و حتی بدعت بدهم گذاشت و ما در موضوع سفارت عربستان و اینگلیس هم دیدیم. و اینکه رئیس پلیس آن زمان  آدم ضعیفی بود  باید می ایستاد و اجازه نمیداد که این اتفاق رخ بدهد.

رضا باقری: چن روز بعد از انقلاب گروهی از چپ ها و فداییان آمدند و می‌خواستند سفارت را اشغال کنند و رئیس پلیس آن زمان اجازه نداد و بعد از چند ساعت پس گرفت سفارت را پس آدم ضعیفی نبوده است آن زمان نمیخواسته که کاری انجام دهد.

زهرا زمانی: جدا از بحث خشونت که اصلا با آن موافق نیستم  از جهت دیگر به آن نگاه کنیم یک دشمنی عظیم و بزرگی را بین ایران و آمریکا پایه گذاری کرد و باعث شد که ما در ایران دیگر سفارت آمریکا را نداشته باشیم و این تبعات منفی دارد.

رضا باقری: فضای الان ایران و آمریکا مربوط به قضیه تسخیر سفارت آمریکا است؟ و اگر آن حرکت زده نمی‌شد الان همه چیز بهتر می‌شد؟

امیرحسین انصاری: درسته! اصلا انگار جهت داده شد به دشمنی با آمریکا اگر ما با همان روسیه دشمن بودیم و ادامه سلسله رفتاریمان الان اوضاع ایران چقدر فرق داشت؟ خیلی!

حتی روابط ما در زمان پهلوی بشدت با آمریکا بهتر بوده است تا با روسیه

علیرضا زیلوچی: باید نگاه کرد چه کسانی انقلاب کردند؟ کسانی که معترض بودند و ناراضی بودند از وضعیت جامعه  و میخواستند که از حاکمیت کشورهایی مثل روسیه و آمریکا و اینگلیس رها بشوند و در قرن 20 اکثر انقلاب ها سوسیالیستی است.

مهدی میرصادقی: کلا با این هدف انجام شد که ما باید روی پای خودمان بایستیم و دید امپریالیسم.

فاطمه شاهمرادی: کلا ما قبل از انقلاب هم آمریکا ستیز بودیم از زمانی که شاه گفت ما پتروشیمی را خودمان می‌گیریم یک دو قطبی تشکیل شد که شاه میخواست همه چیز دست خودش باشه آمریکا هم همینطور، اصلا آمریکا پشت شاه بود که انقلاب نشود.

حتی آقای خمینی هم نمیخواست که شاه برود گفت درست کن شاه هم عذرخواهی کرد اما دیر شده بود و انقلابیون به پا خواسته بودند.

ما انقلابمان را صادر کردیم نه ایدئولوژیمان را مردم منطقه را متوجه کردیم و مطالبه گر کردیم  و خودمان را مطرح کردیم و گفتند رهبر اینها چه کسی است الان هم غزه و لبنان دارد میبیند که فقط شعیان کمکش میکنند شیعیان ایران و لبنان.

رضا باقری: یک مقداری از آمریکا ستیزی ما بر می‌گردد به کودتای 28 مرداد که آمریکا را برهم زننده دولت دموکراتیک میداند و بعد هم کاپیتلاسیون 1341 که مصونیت بده به نظامیانش، خیلی سروصدا کرد بنظر شما بحث آمریکا ستیزی از کجاست؟

علیرضا زیلوچی: در هر کشور استعمارزده‌ای دشمنی با کشورهای استعمارگر وجود دارد چه روسیه و چه آمریکا پس سابقه دشمنی ما با روسیه و آمریکا و حتی اینگلیس بر می‌گردد به استعمار آنها

رضا باقری: فرایندی که الان در منطقه ایران در پیش گرفته است حالا آمریکا ستیزی و کمک به فلسطین و... وضعیت را چطور میبینی؟

فاطمه شاهمرادی: تسخیر لانه جاسوسی انقلاب دوم بود که مردم انجام دادند بدلیل کینه ای که از آمریکا داشتند میگفتند کجا گیرش بیاریم همه جوان بودند و احساساتی این نمودی بود از کینه مردم نسبت به آمریکا.

فلسطین ایران است سوریه ایران است لبنان ایران است من اینها را جدا نمیدانم از ایران  مثل استانهای ایران هستند مثل امپراطوری هست منطقه چه بخواهد چه نخواهد همین هست  وقتی بندر لاذقیه دست ایران است یعنی چه؟ وقتی نیروی نیابتی داریم یعنی چه؟ همه نزدیک هم هستیم.

آنها ایران را در منطقه حامی خودشان میدانند کاری که ایران با داعش کرد برایشان خیلی با ارزش بود چون داعش تا داخل خانه هایشان هم رفته بود و ایران کمک کرد امنیت به خانه هایشان برگردد.

علیرضا زیلوچی: بهتر است مردم هم به یک همدلی و انسجام برسند در مقابل حمله ما در این شرایط قرار گرفتیم الان باید چه کار کنیم؟ باید دفاع کنیم

امیرحسین انصاری: اقتصاد در ایران تابع علوم سیاسی است پس این اوضاع  تاثیر مستقیم دارد روی اقتصاد وشرایط مالی مردم. اقتصاد ایران از اقتصاد خارج شده است و سیاسی است پس باید کاری بکنند که کمتر به اقتصاد ضربه وارد شود.

برچسب ها حزب اراده ملت ایران حاما سه شنبه های گفت و گو تسخیر لانه جاسوسی سفارت آمریکا

آخرین اخبار

بیانیه روز جهانی بدون پلاستیک – ۱۲ تیر

  زمین خانه مشترک ماست؛ بیایید آن را از آلودگی پلاستیکی نجات دهیم. امروز، ۱۲ تیرماه، روز جهانی بدون پلاستیک است؛ روزی برای یادآوری اینکه تغییر عادات کوچک ما می‌تواند تحولی بزرگ برای سیاره‌مان ایجاد کند. پلاستیک‌های یک‌بارمصرف که سال‌ها در طبیعت باقی می‌مانند، تهدیدی جدی برای خاک، آب، هوا و جانوران هستند و آینده‌ای تاریک برای نسل‌های بعد رقم می‌زنند.

جنگنامه یک پرستار

این روزها با دو کوله راهی بیمارستان می‌شوم. دوربین و لپ‌تاپ را که تنها دارایی ارزشمندم هستند، به‌همراه تعدادی کتاب و دفتر و کاغذ در یک کوله‌ می‌گذارم.

شبی برای کمال اطهاری

در عصری داغ و تابستانی، تالار جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران میزبان جمعی از دوستداران اندیشه، فرهیختگان و اهالی فرهنگ و دانش بود.

افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران، حمله بامداد یکشنبه ایالات متحده آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران را شدیدا محکوم کرد.

پیام رییس دفتر سیاسی حاما در خصوص تجاوز دشمن به سایت‌های هسته‌ای

هم‌میهنان گرامی! ایرانیان شرافتمند و سرافراز! امروز یکشنبه اول تیرماه سال ۱۴۰۴ کشور ما ایران شاهد تجاوز جنگنده‌های آمریکایی و ناوگان دریایی این کشور متجاوز به سایت‌های هسته‌ای کشور ما در فردو، نطنز و اصفهان بود .

جنگ نامه یک پرستار (۱)

هرکس که می‌توانست رفت. دستگاه‌های اجرایی دورکار شدند. نظیر هر بحرانی تنها مشاغل خدماتی هستند که نه‌تنها دورکار که ملزم به حضور در محل کارشان هستند.

دبیرکل حاما عازم مناطق بحرانی شد

دکتر افشین فرهانچی برای امور امدادی عازم مناطق بحرانی شد.

هیأت‌رئیسه جبهه اصلاحات سمنان مشخص شد

در جلسه اخیر جبهه اصلاحات استان سمنان که با حضور دکتر کولیوند، استاندار سمنان، برگزار شد، اعضای جدید هیأت رئیسه برای دوره یک‌ساله انتخاب شدند.

تنزل جایگاه مدرک تحصیلی

صحبت‌های علیرضا بیرانوند، دروازه بان مشهور تیم ملی، درخصوص تحصیل در مقطع دکتری حواشی خاص خود را به همراه داشت.

مدرسه حزبی حاما برگزار می‌کند:

دوره های آموزشی مجازی مدرسه حزبی حاما برای ماه های تیر و مرداد 1404 اعلام شد.

اخبار حزبی